9 Haziran 2010 Çarşamba
FIRINDA PATLICANLI TEPSI KEBABI TARIFI
Patlicani kizartmadan yapilan cok lezzetli kolay bir yemek tarifi ariyorsaniz, iste buldunuz.Bu tarifi ilk evlendigim zamanlarda internetten bulmustum.Urfa'da yapilan bir yemektir.Ben cok seviyorum bu yemegi cok hafif oluyor.Hemde patlicanlar sanki kizarmis gibi lezzetli oluyor.
Malzemeler
3 tane ortaboy patlican
2-3 tane domates
4-5 tane tatli yesil biber
1 corba kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi tereyagi
yarim su bardagi su
yarim cay kasigi tuz
Koftesi icin:
Yarim kilo dana kiymasi
1 kucuk kuru sogan
3 kasik galeta unu
Tuz, karabiber, kimyon, kirmizi pul biber
Yapilisi:
Patlicanlari seritli soyun.Yuvarlak sekilli 1 cm eninde kesip tuzlu suda yarim saat bekletin.
Sogani rendeleyin ve diger malzemelerle birlikta yogurun.Kucuk kofteler yapin.Dilerseniz kofteyi kofte harci kullanarak ta yapabilirsiniz.
Bu arada domatesleri once ikiye bolup yarim ay seklinde dograyin.Biberleri genis dikdortgenler halinde dograyin.Sonra yuvarlak borcam tepsiye kenardan baslayarak sirasiyla bir dilim patlican,bir dilim domates, bir kofte, bir dilim biber,tekrar patlican domates kofte seklinde dizin.Ayri bir kapta salca ve suyu ozeyin ve tepsiye ekleyin ustune kucuk tereyag parcalari koyun.Ustune biraz da tuz serpin.200 derece firnda 1 saat patlicanlar ve koftelerin ustu kizarincaya kadar pisirin.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder